Anexa 5.3

Lista modelelor normative

 

1. 2007 Monitorizarea nivelului ioduriei urinare prin laboratorul de iod al IOMC -laborator acreditat de catre Center for Disease Conrol din USA- si ISO , constitue elemntul de monitorizare a aplicarii legislatiei privind iodarea universala a sarii .

2. 2006 Datele studiilor privind deficitul de iod si consultanta acordata de unii profesionisti de la IOMC au concurat la crearea uleiului comestibil imbogatit cu iod ca alternativa pentru populatia care nu poate consuma sare iodata.

3. 2004 -2006 Caietul gravidei Cercetarile privind calitatea supravegherii medicale prenatale a femeii gravideau condus la introducerea la nivel national de catre Ministerul Sanatatii Publice a Carnetului Gravidei

4. 2005 Ghid de reanimare neonatala Conf.Univ. Dr. Silvia Stoicescu ( Ghiduri si protocoale in neonatologie ) elaborat cu aprobarea Ministerului Sanatatii si sprijinul Agentiei Elvetiene pentru Cooperare si Dezvoltare in cadrul '' RoNeonat'' (Romanian-Swiss Neonatology Project)

5. 2005 Ghid pentru profilaxia infectiilor nosocomiale Conf. Dr. Silvia-Maria Stoicescu , Dr. Doina Broscauncianu (Ghiduri si protocoale in neonatologie ) elaborat cu aprobarea Ministerului Sanatatii si sprijinul Agentiei Elvetiene pentru Cooperare si Dezvoltare in cadrul '' RoNeonat'' (Romanian-Swiss Neonatology Project)

6. Strategiei ministerului sanatatii in domeniul alaptarii pentru perioada 2003-2012). se bazeaza pe datele Programului National de Supraveghere Nutritionala privind alaptarea ( 1993-2000)

7. Alimentatia copilului si gravidei- ghid practic pentru moase si asistente medicale, are la baza cercetarile privind evaluarea starii de nutritie a femeii gravide 2003-2007

8. Studiul privind starea de nutritie a femeii gravide UNICEF 2004-2005, sta la baza alcatuirii curriculumului de instruire a moaselor si asistentelor medicale supuse atentiei facultatilor de medicina din Craiova si Oradea

Total punctaj 5.3: 8 x 5 = 40