UTN - COMPARTIMENT TRANSPORT NEONATAL SPECIALIZAT

COMPARTIMENTUL DE TRANSPORT NEONATAL SPECIALIZAT este un serviciu de terapie intensivă mobilă pentru nou-născuții aflați în stare critică, din București și tot sudul țării. Aceștia sunt transferați în centre de nivel III din București cu ambulanțele UTN, ambulanțe care sunt dotate pentru terapie intensivă. Serviciul UTN este dispecerizat de către dispeceratul SMURD București, solicitarea pentru transport se face prin 112 - dispeceratul SMURD. UTN este integrat în structura organizatorică a I.N.S.M.C. încă de la infiintare.

Colectiv:

·        Dr. Carmen Voicilă - medic primar neonatologie, medic coordonator UTN

·        As. Constantin Dumitru - asistent medical coordonator

·        As. Dumitru Alina, Duțu Aura, Georoiu Maria, Vasile Laura, Ion Liliana – asistenți medicali neonatologie cu pregătire de terapie intensivă neonatală.

Activitate medicală:

·        UTN are activitate de asistență medicală neonatală și funcționează 24 ore din 24, 7 zile pe săptămână.

·        Este un serviciu gratuit. Poate fi solicitat la numărul unic de urgență 112. Solicitarea trebuie facută de către medicul curant al nou-născutului aflat în stare critică, după ce în prealabil a obținut acordul de transfer de la un medic aflat în centrul de nivel III din București.

·        UTN este disponibil numai pentru nou-născuții aflați în spital/maternitate, nu realizează consultații la domiciliu sau transfer de la domiciliu spre spital.