Cursuri postuniversitare

  • In perioada 15-18.11.2016 INSMC ALESSANDRESCU RUSESCU a organizat cu sprijinul Nestle Health Science cursul Monitorizarea în pediatrie – între teorie și practică.

Cursul s-a adresat  personalului medical (medici, asistente)  care este implicat  în monitorizarea acestor categorii speciale de pacienți: nou născut prematur, pacientul cu astm bronșic, fibroză chistică, boli digestive.
Cursul a fost creditat EMC de catre OAMMR si CMR cu 24 credite.  >> detalii curs

  • În perioada 19-20 06.2015 a avut loc la Iaşi, evenimentul stiintific  Cursul PedDEX, Curs National de Pediatrie organizat de INSMC în colaborare cu Societatea de Pediatrie şi UMF "Grigore T Popa".

În cadrul manifestării stiinţifice au fost abordate teme din domeniile:  endoscopie  în gastroenterologia pediatrica,  ecografia cardiaca la copil, boli rare, fenilcetonurie şi fibroză chistică.
Întâlnirea s-a bucurat de o participare larga interdisciplinara, specialisti in pediatrie, gastroenterologie, neonatologie si medici de familie au gasit puncte de interes in cele expuse de lectori.

  • PedDEX si-a continuat drumul in luna Noiembrie la Craiova, lectorii si deopotriva organizatorii punand in aplicare ceea ce au invatat la PedDEX I- Iasi.