Invatamant

Baza de invatamant din cadrul Institutului National pentru Sanatatea Mamei si Copilului “Alessandrescu- Rusescu”, este adresata studentilor, rezidentilor si personalului medical care se afla in sistemul de invatamant sau la specializare.

Personalul didactic este inclus in mai multe colective de disciplina:

 • Obstetrica-Ginecologie – Prof. Dr. Nicolae Suciu - CV
 • Neonatologie – Prof. Dr. Silvia Stoicescu  - CV
 • Pediatrie  –Conf. Univ. Dr. Mihai Craiu, Conf. Univ. Dr. Tatiana Ciomartan - CV
 • Medicina de Familie- Prof. Dr. Matei Dumitru - CV

In cadrul acestor catedre sunt instruiti studenti aflati in ani terminali ai Facultatii de Medicina, precum si studenti ai modulului in limba engleza.

Aceasta activitate se desfasoara pe baza a doua componente:

 • partea teoretica – cursuri, seminarii, referate, prezentari de cazuri in cele doua amfiteatre (Sala de curs “Prof. Dr. Razvan Priscu situat in Blvd. Lacul Tei nr. 120, Sector 2, Bucuresti si Amfiteatrul din Str. Gh. Polizu nr. 38-52, Sector 1, Bucuresti)
 • stagiu practica – studentii si rezidentii il efectueaza in saloane la patul bolnavului.

Activitate didactica medicala se desfasoara dupa cum urmeaza:

 • in Sectia Pediatrie I se desfasoara si activitate didactica medicala cu studentii UMF Carol Davila si cu rezidentii din specialitatile in care sunt prevazute stagii clinice in specialitatea pediatrie. Aceasta activitate este realizata de cadrele didactice cu integrare clinica din aceasta sectie: Dr.  Mirela Ritivoiu- Asistent Universitar,  Dr. Iustina Stan - Asistent Universitar.
 • in sectia Pediatrie II se desfasoara activitate didactica medicala cu studenti de anul V UMF Carol Davila, Facultatea de Medicina Generala si cu rezidenti din specialitatile pediatrie, neonatologie, genetica si endocrinologie sub indrumarea cadrelor didactice, Conf. Univ. Dr. Tatiana Ciomartan si Sef lucrari Dr. Alina Stanescu-Popp.
 • in Sectia Pediatrie IV, activitatea didactica medicala se desfasoara sub coordonarea domnului Prof. Dr. Dumitru Matei, medic primar pediatru, medic primar gastroenterolog si medic primar specialitatea Medicina de familie, Doctor in medicina (,,Boli neuromusculare cu transmitere genetica"), profesor la Catedra de Medicina de familie-Sef de disciplina, cu competenta in ecografie generala. Din colectiv fac parte si Asist.Universitar Dr. Zoica Moldovan, medic primar pediatru cu supraspecializare in Imunologie alergologie. Medicii de pe sectie supravegheaza si activitatea medicilor rezidenti repartizati in sectie, acestia fiind si ei angrenati in activitatea zilnica de ingrijire la patul bolnavului. De asemenea, cadrele didactice ale UMF Carol Davila de Pediatrie, desfasoara activitatea zilnica de predare si activitati practice cu studentii.
 • In sectia Pediatrie V se desfasoara activitate didactica medicala cu studenti de anul V UMF Carol Davila, Facultatea de Medicina Generala si cu rezidenti din specialitatile pediatrie, neonatologie, boli infectioase, genetica si medicina de familie sub indrumarea Conf. Univ. Dr. Mihai Craiu.
 • In sectia Terapie Intensiva isi desfasoara stagiile de pregatire in rezidentiat medicii din specialitatile:pediatrie, neonatologie, medicina de familie, genetica medicala, boli infectioase. De asemenea in sectie se desfasora activitati didactice, cum ar fi:

- stagiile practice ale studentilor an V - UMF " Carol Davila"

 • Activitatea didactica medicala pentru sectia de neonatologie este sustinuta de Prof. Univ. Dr. Silvia Maria Stoicescu - UMF "Carol Davila " Bucuresti, medic primar pediatrie /neonatologie, doctor in medicina,  presedinte Asociatia de Neonatologie din Romania, instructor OMS in domeniul alaptarii, formator in domeniul reanimarii neonatale si al alaptarii, competenta in cardiologie.