Spitalul virtual de astm

Spitalul Virtual de Astm pentru Copii

La nivelul Institutului National pentru Sănătatea Mamei și Copilului „Alessandrescu-Rusescu” funcționează centrul de astm bronșic, din cadrul  Programului Național de Sănătate, subprogramul de Sănătate a Copilului, intervenția  5.1.1 Prevenţia morbidităţii asociate şi a complicaţiilor, prin diagnostic precoce, precum şi monitorizarea unor afecţiuni cronice la copil.

Centrul de astm din INSMC este coordonat de Dr. Iustina Stan, asistent universitar, medic primar pediatru cu supraspecializare de pneumologie pediatrică, care împreună cu echipa sa asigură evaluarea, diagnosticul paraclinic și funcțional respirator precum și tratamentul pacienților de vârstă pediatrică ce au suspiciunea sau diagnosticul de astm bronșic.

Centrul de astm bronșic INSMC beneficiază totodată de expertiza Conf. Univ. Dr. Mihai Craiu, coordonatorul național al Programului de Sănătate privind Astmul Bronșic la Copil.

În continuare vă prezentăm Spitalul Virtual de Astm, care cuprinde materiale educaționale privind astmul adresate atât publicului larg cât și specialiștilor. Materialele conțin o varietate de informații utile, unele dintre acestea fiind prezentate sub formă de clipuri video educaționale și răspund la întrebări diverse începând de la folosirea noțiunii de astm până la planul de acțiune pentru părinți pentru tratarea copiilor diagnosticați cu astm.

Spitalul virtual de astm a luat naștere in urma experienței Institutului nostru care tratează zi de zi copii cu afecțiuni respiratorii.

Materialele educaționale au fost realizate sub coordonarea Conf. Univ. Dr. Mihai Craiu,  de către un colectiv al Institutului National pentru Sanatatea Mamei și Copilului "Alessandrescu-Rusescu" din care fac parte: Dr. Gabriela Bar, coordonatorul CPU al INSMC, Dr. Comănici Valentina, Dr. Laura Prisacariu, Dr. Anca Ristea, Dr. Ana Vasile, Dr. Cătălina Bălăbăneanu, Dr. Andreea Scrobote, Dr. Florin Brezan, Dr. Rodica Crețu. La realizarea materialelor a fost utilizată și contribuția Conf. Dr. Ioan Cernătescu.