1 iunie - Ziua copilului

1 iunie - Ziua copilului

Nimic mai normal pentru orice părinte, decât să-și iubească copilul! Nimic mai normal pentru orice copil decât să se simtă iubit!

1 Iunie, Ziua Copilului, ne reîntâlnește anual cu emoții speciale, de entuziasm, bucurie, veselie, curiozitate, siguranță, încredere, curaj - semne ale copilului sănătos, fericit, împlinit.

Dar, viața nu este uniformă, copiii pe care îi sărbătorim cu entuziasm nu sunt toți sănătoși, armonioși și plini de vitalitatea la care sunt îndreptățiți.

În instituțiile medicale, centrele de recuperare, școli, parcuri, străzi, centre de ocrotire, familii defavorizate, cunoaștem copii cu nevoi speciale, împovărați de neajunsuri sociale, economice, educaționale sau medicale, limitați în drepturile lor firești la bucuria de a trăi, la siguranța că sunt cu adevărat iubiți, îngrijiți și sprijiniți în creșterea și devenirea lor.

Pentru noi adulții, părinți, profesori, specialiști în sănătatea, recuperarea și protecția copilului, 1 Iunie poate fi ziua reflectării cu bunăvoință la întrebarea, „Ce pot face îmbunătățit, pentru copiii cu care mă întâlnesc zi de zi?”

Întotdeauna vom avea răspunsuri care ne vor trezi energie, cunoaștere, dorință și drag, de-a dărui natural ceea ce este natural: bucuria de a trăi cu sens.

0 Comentarii

Lasa un comentariu