Construirea Unitatii de Asistenta Materno-Fetala de Excelenta in cadrul IOMC, Spital Polizu

Construirea Unitatii de Asistenta Materno-Fetala de Excelenta in cadrul IOMC, Spital Polizu

INSTITUTUL PENTRU OCROTIREA MAMEI SI COPILULUI "PROF. DR. ALFRED RUSESCU" (IOMC), cu sediul in Bucuresti, Str. Gheorghe Polizu 38-52, Cod postal: 11062, deruleaza, incepand cu data de 08.01.2013, proiectul "Construirea Unitatii de Asistenta Materno-Fetala de Excelenta in cadrul Institutului de Ocrotire a Mamei si Copilului Bucuresti, Spital Polizu", co-finantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala, in baza contractului de finantare incheiat cu Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica, in calitate de Organism Intermediar (OI), in numele si pentru Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri in calitate de Autoritate de Management (AM) pentru Programul Operational Sectorial "Cresterea Competitivitatii Economice".

Valoarea totala a proiectului este de 68.427.974,00 lei.

Proiectul se implementeaza in localitatea Bucuresti pe o perioada de 24 luni.

Obiectivul general al proiectului este reprezentat de crearea infrastructurii de cercetare-dezvoltare necesara pentru imbunatatirea programelor actuale de asistenta materno-fetala. Construirea cladirii, achizitionarea echipamentelor si aparaturii necesare activitatii de cercetare-dezvoltare din cadrul  Unitatii de Asistenta Materno-Fetala din cadrul IOMC - Clinica de Obstetrica Ginecologie Polizu, vor permite acordarea de asistenta medicala gravidelor de mare risc la nivelul ultimelor standarde europene, aducand beneficii atat pentru mama cat si pentru fat.

Unitatea de Asistenta materno-fetala de excelenta creata prin acest proiect in cadrul Institutului de Ocrotire a Mamei si Copilului Bucuresti, Spital Polizu constituie cadrul de desfasurare a activitatilor de cercetare si practica (implicand tineri cercetatori si specialisti) a devenit primul furnizor national de servicii medicale de inalta performanta si primul centru de referinta pentru programe educationale de instruire si calificare a tinerilor in domeniul medicinii materno-fetale (student, medici rezidenti, specialist, doctoranzi).

Activitatea acestei unitati contribuie la reducerea decalajului existent intre nivelul abordarii acestor teme in tara noastra si nivelul European si mondial, atat in planul cercetarii fundamentale, cat si al aplicarii rezultatelor in practica medicala moderna. Mai mult, constituie punctual de plecare al initierii si dezvoltarii si in Romania  a unor domenii noi si de viitor precum fetoscopia si interventii medico-chirurgicale in utero.

>> Pentru mai multe detalii despre Constituirea Unitatii de Asistenta Materno-Fetala de Excelenta din cadrul Institutului pentru Ocrotirea Mamei si Copilului, Spital Polizu va rugam sa accesati site-ul www.uamf-insmc.ro

1 Comentarii

  1. IOMC
    Leonid Ionescu

    Bravo! Un astfel de centru de excelenta trebuia sa avem si noi in tara.

Lasa un comentariu