INFORMARE

INFORMARE

Sunt anunțate noi măsuri în spitalele publice și private: se suspendă consultațiile în ambulatorii și se limitează operațiile!

Începând de mâine, consultațiile în ambulatoriul Insmc Alessandrescu Rusescu se suspendă și nu se vor mai face internări în spital decât în cazul urgențelor. 
Rămâne deschisă Unitatea de Primiri Urgențe.
Grupul de Comunicare Strategică a anunțat printr-un comunicat de presă că a fost emis un ordin care prevede că de mâine se pun anumite interdicții în unitățile sanitare. Intervențiile chirurgicale vor avea loc doar în cazul urgențelor medicale, iar activitatea din ambulatorii va fi oprită.


„Astfel, începând de mâine, 24 martie, pentru o perioadă de 14 zile, se suspendă internările pentru intervențiile chirurgicale și alte tratamente și investigații medicale spitalicești, care nu reprezintă urgență și care pot fi reprogramate. De asemenea, se suspendă consultațiile programate și programabile, în structurile ambulatorii ale spitalelor publice și private. În termen de 48 de ore de la intrarea în vigoare a ordinului, se externează toți pacienții care nu reprezintă urgențe și care nu necesită obligatoriu acordarea îngrijirilor medicale în spital”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică.

Medicii din ambulatoriu vor încerca să asigure pe cât posibil asistenţa telefonică a situaţiilor apărute cu pacienţii din ambulatoriu sau să îi direcţioneze telefonic către serviciile de urgenţă corespunzătoare  afecţiunilor/situaţiilor semnalate.

0 Comentarii

Lasa un comentariu