Unitatea de Asistenta Materno-Fetala de Excelenta

Unitatea de Asistenta Materno-Fetala de Excelenta

Proiectul  "Constituirea Unitatii de Asistenta Materno-Fetala de Excelenta" initiat si dezvoltat de un colectiv condus de Prof. Dr.Nicolae Suciu a fost selectat pentru finantare  prin concurs in cadrul POS CCE axa II-CDI, in cuantum de 55.183.850 ron.

Unitatea de Asistenta Materno-Fetala de Excelenta  va functiona in Institutul National pentru Sanatatea Mamei si Copilului  (INSMC) ”Alessandrescu Rusescu” Spitalul de Obstetrica Ginecologie Polizu, unde s-a construit o cladire pe o suprafata desfasurata de 1740 mp ce prezinta 2S, P si 3E , finantata integral din fonduri europene, in baza contractului de finantare nr 438/07.01.2013 .

Unitatea de Asistenta Materno-Fetala de Excelenta din cadrul INSMC va fi prima din tara noastra de acest fel si unicat in asistenta medicala publica si de cercetare prin:

1. Investigatii specifice laboratoarelor ultraspecializate din structura (genetica periconceptionala, genetica moleculara etc.)

2. Departament pentru screening neinvaziv prenatal imagistic prin ecografie morfologica fetala precum si proceduri diagnostice si terapeutice invazive eco-ghidate.

3. Bloc operator  multifunctional, la nivelul careia se vor efectua interventii chirurgicale fetale deschise, chirurgie minim invaziva fetoscopica si pentru proceduri complexe ex utero intrapartum. Sala de operatii multifunctionala va permite , in sistem de telemedicina ,  vizionari si modalitati interactive de participare a rezidentilor si specialistilor focusati pe medicina materno-fetala. Pentru rezultate optime, chirurgul utilizeaza instrumente specifice  ajutat de tehnici  video imagistice de ultima generatie Sala de operatii  permite efectuarea interventiilor chirurgicale simultan asupra mamei cat si fatului de catre doua echipe operatorii in aceiasi locatie, in cadrul procedurilor.

4Amfiteatru cu dispozitive media pentru telemedicina

Telemedicina este un domeniu cu o crestere spectaculoasa in sistemele de sanatate din tarile dezvoltate ce a aparut prin imbinarea tehnologiei moderne cu stiinta medicala avand un potential crescut de a asigura servicii medicale ultraspecializate la distanta pe langa alte beneficii in formarea profesionala, educatie si managementul serviciilor de sanatate.

Unitatea Materno-Fetala de Excelenta prin institutia coordonatoare a INSMC  va continua  politicile moderne de asistenta medicala, sociala, stiintifice si academic ale Ministerului Sanatatii si va deveni primul furnizor national de servicii medicale de inalta performanta si primul centru de referinta pentru programe educationale de instruire si calificare a tinerilor in domeniul medicinii materno-fetale.

>> Servicii si tarife medicina materno-fetala Polizu

0 Comentarii

Lasa un comentariu