Programare
Acasă Componenta de Pediatrie Centrul Regional pentru Managementul Bolii Celiace

Centrul Regional pentru Managementul Bolii Celiace

Despre compartiment

Centru de referinţă în domeniul patologiei celiace, oferind asistență medicală la cea mai înaltă calitate pentru pacienții cu intoleranță la gluten.

Pe lângă activitatea de diagnostic și tratament, Centrul este și un punct de referință pentru cercetare în celiachie, având numeroase colaborări cu instituții de prestigiu din țară și din străinătate. Misiunea noastră este de a crește rata de diagnosticare a bolii celiace prin creșterea informării atât în rândul pacienților, cât și la nivelul comunității medicale, de a oferi educație medicală de calitate, suport și consiliere pacienților deja diagnosticați și familiilor lor.

O mai bună cunoaștere a acestei boli va avea drept rezultat servicii medicale mai bune și îmbunătățirea calității vieții celor cu intoleranță la gluten.

Boala celiacă

Asistenţă medicala zi şi noapte în unităţi spitaliceşti şi ambulatorii

Ce este boala celiacă

Asistenţă medicala zi şi noapte în unităţi spitaliceşti şi ambulatorii.
Află mai multe

Simptome

Asistenţă medicala zi şi noapte în unităţi spitaliceşti şi ambulatorii.
Află mai multe

Diagnostic

Asistenţă medicala zi şi noapte în unităţi spitaliceşti şi ambulatorii.
Află mai multe

Monitorizare

Asistenţă medicala zi şi noapte în unităţi spitaliceşti şi ambulatorii.
Află mai multe

Dietă fără gluten

Asistenţă medicala zi şi noapte în unităţi spitaliceşti şi ambulatorii

Ce este dieta fără gluten

Asistenţă medicala zi şi noapte în unităţi spitaliceşti şi ambulatorii.
Află mai multe

Simptome

Asistenţă medicala zi şi noapte în unităţi spitaliceşti şi ambulatorii.
Află mai multe
Informatii utile pentru pacienți
Asistenţă medicala zi şi noapte în unităţi spitaliceşti şi ambulatorii; ca unitate de învăţământ medical superior (obstetrică-ginecologie, neonatologie şi pediatrie.

Drepturi pacienti (legislatie)

Află mai multe

Alte centre regionale

Află mai multe

Spitale pentru adulti

Află mai multe

Informatii analize

Află mai multe

Registru și contact

Află mai multe

Programul Național de Management pentru boala celiacă

Află mai multe

Ce este boala celiacă

Boala celiacă sau intoleranța la gluten este o afecțiune autoimună declanșată de ingestia de gluten (fracțiunea proteică din grău, secară și orz) la indivizi predispuși genetic. Celiachia afectează circa 1% din populație și poate debuta la orice vârstă.

Consumul de gluten de către persoanele intolerante duce la apariția de leziuni la nivelul intestinului subțire, condiție numită enteropatie glutenică. Multă vreme boala celiacă a fost definită ca o afectare a intestinului subțire indusă de gluten, însă actualmente ea este privită ca o boală sistemică, care afectează mai multe sisteme și organe: tractul gastrointestinal, sistemul nervos central, sistemul osteoarticular, pielea, ficatul, sistemul reproducător.

 

Glutenul este întâlnit nu numai în preparatele alimentare, dar și în medicamente, suplimente nutriționale sau produse cosmetice, ceea ce impune o atenție sporită din partea celiacilor în evaluarea produselor pe care le cumpără pentru uzul cotidian.

Simptome

Boala celiacă sau intoleranța la gluten este o afecțiune autoimună declanșată de ingestia de gluten (fracțiunea proteică din grău, secară și orz) la indivizi predispuși genetic. Celiachia afectează circa 1% din populație și poate debuta la orice vârstă.

Consumul de gluten de către persoanele intolerante duce la apariția de leziuni la nivelul intestinului subțire, condiție numită enteropatie glutenică. Multă vreme boala celiacă a fost definită ca o afectare a intestinului subțire indusă de gluten, însă actualmente ea este privită ca o boală sistemică, care afectează mai multe sisteme și organe: tractul gastrointestinal, sistemul nervos central, sistemul osteoarticular, pielea, ficatul, sistemul reproducător.

Glutenul este întâlnit nu numai în preparatele alimentare, dar și în medicamente, suplimente nutriționale sau produse cosmetice, ceea ce impune o atenție sporită din partea celiacilor în evaluarea produselor pe care le cumpără pentru uzul cotidian.

 

Consumul de gluten de către persoanele intolerante duce la apariția de leziuni la nivelul intestinului subțire, condiție numită enteropatie glutenică. Multă vreme boala celiacă a fost definită ca o afectare a intestinului subțire indusă de gluten, însă actualmente ea este privită ca o boală sistemică, care afectează mai multe sisteme și organe: tractul gastrointestinal, sistemul nervos central, sistemul osteoarticular, pielea, ficatul, sistemul reproducător.

Glutenul este întâlnit nu numai în preparatele alimentare, dar și în medicamente, suplimente nutriționale sau produse cosmetice, ceea ce impune o atenție sporită din partea celiacilor în evaluarea produselor pe care le cumpără pentru uzul cotidian.

Diagnostic

Boala celiacă sau intoleranța la gluten este o afecțiune autoimună declanșată de ingestia de gluten (fracțiunea proteică din grău, secară și orz) la indivizi predispuși genetic. Celiachia afectează circa 1% din populație și poate debuta la orice vârstă.

Consumul de gluten de către persoanele intolerante duce la apariția de leziuni la nivelul intestinului subțire, condiție numită enteropatie glutenică. Multă vreme boala celiacă a fost definită ca o afectare a intestinului subțire indusă de gluten, însă actualmente ea este privită ca o boală sistemică, care afectează mai multe sisteme și organe: tractul gastrointestinal, sistemul nervos central, sistemul osteoarticular, pielea, ficatul, sistemul reproducător.

Glutenul este întâlnit nu numai în preparatele alimentare, dar și în medicamente, suplimente nutriționale sau produse cosmetice, ceea ce impune o atenție sporită din partea celiacilor în evaluarea produselor pe care le cumpără pentru uzul cotidian.

Monitorizare

Boala celiacă sau intoleranța la gluten este o afecțiune autoimună declanșată de ingestia de gluten (fracțiunea proteică din grău, secară și orz) la indivizi predispuși genetic. Celiachia afectează circa 1% din populație și poate debuta la orice vârstă.

Consumul de gluten de către persoanele intolerante duce la apariția de leziuni la nivelul intestinului subțire, condiție numită enteropatie glutenică. Multă vreme boala celiacă a fost definită ca o afectare a intestinului subțire indusă de gluten, însă actualmente ea este privită ca o boală sistemică, care afectează mai multe sisteme și organe: tractul gastrointestinal, sistemul nervos central, sistemul osteoarticular, pielea, ficatul, sistemul reproducător.

Glutenul este întâlnit nu numai în preparatele alimentare, dar și în medicamente, suplimente nutriționale sau produse cosmetice, ceea ce impune o atenție sporită din partea celiacilor în evaluarea produselor pe care le cumpără pentru uzul cotidian.

Ce este dieta fără gluten

Boala celiacă sau intoleranța la gluten este o afecțiune autoimună declanșată de ingestia de gluten (fracțiunea proteică din grău, secară și orz) la indivizi predispuși genetic. Celiachia afectează circa 1% din populație și poate debuta la orice vârstă.

Consumul de gluten de către persoanele intolerante duce la apariția de leziuni la nivelul intestinului subțire, condiție numită enteropatie glutenică. Multă vreme boala celiacă a fost definită ca o afectare a intestinului subțire indusă de gluten, însă actualmente ea este privită ca o boală sistemică, care afectează mai multe sisteme și organe: tractul gastrointestinal, sistemul nervos central, sistemul osteoarticular, pielea, ficatul, sistemul reproducător.

Glutenul este întâlnit nu numai în preparatele alimentare, dar și în medicamente, suplimente nutriționale sau produse cosmetice, ceea ce impune o atenție sporită din partea celiacilor în evaluarea produselor pe care le cumpără pentru uzul cotidian.

Simptome

Boala celiacă sau intoleranța la gluten este o afecțiune autoimună declanșată de ingestia de gluten (fracțiunea proteică din grău, secară și orz) la indivizi predispuși genetic. Celiachia afectează circa 1% din populație și poate debuta la orice vârstă.

Consumul de gluten de către persoanele intolerante duce la apariția de leziuni la nivelul intestinului subțire, condiție numită enteropatie glutenică. Multă vreme boala celiacă a fost definită ca o afectare a intestinului subțire indusă de gluten, însă actualmente ea este privită ca o boală sistemică, care afectează mai multe sisteme și organe: tractul gastrointestinal, sistemul nervos central, sistemul osteoarticular, pielea, ficatul, sistemul reproducător.

Glutenul este întâlnit nu numai în preparatele alimentare, dar și în medicamente, suplimente nutriționale sau produse cosmetice, ceea ce impune o atenție sporită din partea celiacilor în evaluarea produselor pe care le cumpără pentru uzul cotidian.

Consumul de gluten de către persoanele intolerante duce la apariția de leziuni la nivelul intestinului subțire, condiție numită enteropatie glutenică. Multă vreme boala celiacă a fost definită ca o afectare a intestinului subțire indusă de gluten, însă actualmente ea este privită ca o boală sistemică, care afectează mai multe sisteme și organe: tractul gastrointestinal, sistemul nervos central, sistemul osteoarticular, pielea, ficatul, sistemul reproducător.

Glutenul este întâlnit nu numai în preparatele alimentare, dar și în medicamente, suplimente nutriționale sau produse cosmetice, ceea ce impune o atenție sporită din partea celiacilor în evaluarea produselor pe care le cumpără pentru uzul cotidian.

Drepturi pacienti (legislatie)

Consumul de gluten de către persoanele intolerante duce la apariția de leziuni la nivelul intestinului subțire, condiție numită enteropatie glutenică. Multă vreme boala celiacă a fost definită ca o afectare a intestinului subțire indusă de gluten, însă actualmente ea este privită ca o boală sistemică, care afectează mai multe sisteme și organe: tractul gastrointestinal, sistemul nervos central, sistemul osteoarticular, pielea, ficatul, sistemul reproducător.

Glutenul este întâlnit nu numai în preparatele alimentare, dar și în medicamente, suplimente nutriționale sau produse cosmetice, ceea ce impune o atenție sporită din partea celiacilor în evaluarea produselor pe care le cumpără pentru uzul cotidian.

Consumul de gluten de către persoanele intolerante duce la apariția de leziuni la nivelul intestinului subțire, condiție numită enteropatie glutenică. Multă vreme boala celiacă a fost definită ca o afectare a intestinului subțire indusă de gluten, însă actualmente ea este privită ca o boală sistemică, care afectează mai multe sisteme și organe: tractul gastrointestinal, sistemul nervos central, sistemul osteoarticular, pielea, ficatul, sistemul reproducător.

Glutenul este întâlnit nu numai în preparatele alimentare, dar și în medicamente, suplimente nutriționale sau produse cosmetice, ceea ce impune o atenție sporită din partea celiacilor în evaluarea produselor pe care le cumpără pentru uzul cotidian.

Alte centre regionale

Consumul de gluten de către persoanele intolerante duce la apariția de leziuni la nivelul intestinului subțire, condiție numită enteropatie glutenică. Multă vreme boala celiacă a fost definită ca o afectare a intestinului subțire indusă de gluten, însă actualmente ea este privită ca o boală sistemică, care afectează mai multe sisteme și organe: tractul gastrointestinal, sistemul nervos central, sistemul osteoarticular, pielea, ficatul, sistemul reproducător.

Glutenul este întâlnit nu numai în preparatele alimentare, dar și în medicamente, suplimente nutriționale sau produse cosmetice, ceea ce impune o atenție sporită din partea celiacilor în evaluarea produselor pe care le cumpără pentru uzul cotidian.

Consumul de gluten de către persoanele intolerante duce la apariția de leziuni la nivelul intestinului subțire, condiție numită enteropatie glutenică. Multă vreme boala celiacă a fost definită ca o afectare a intestinului subțire indusă de gluten, însă actualmente ea este privită ca o boală sistemică, care afectează mai multe sisteme și organe: tractul gastrointestinal, sistemul nervos central, sistemul osteoarticular, pielea, ficatul, sistemul reproducător.

Glutenul este întâlnit nu numai în preparatele alimentare, dar și în medicamente, suplimente nutriționale sau produse cosmetice, ceea ce impune o atenție sporită din partea celiacilor în evaluarea produselor pe care le cumpără pentru uzul cotidian.

Spitale pentru adulti

Consumul de gluten de către persoanele intolerante duce la apariția de leziuni la nivelul intestinului subțire, condiție numită enteropatie glutenică. Multă vreme boala celiacă a fost definită ca o afectare a intestinului subțire indusă de gluten, însă actualmente ea este privită ca o boală sistemică, care afectează mai multe sisteme și organe: tractul gastrointestinal, sistemul nervos central, sistemul osteoarticular, pielea, ficatul, sistemul reproducător.

Glutenul este întâlnit nu numai în preparatele alimentare, dar și în medicamente, suplimente nutriționale sau produse cosmetice, ceea ce impune o atenție sporită din partea celiacilor în evaluarea produselor pe care le cumpără pentru uzul cotidian.

Consumul de gluten de către persoanele intolerante duce la apariția de leziuni la nivelul intestinului subțire, condiție numită enteropatie glutenică. Multă vreme boala celiacă a fost definită ca o afectare a intestinului subțire indusă de gluten, însă actualmente ea este privită ca o boală sistemică, care afectează mai multe sisteme și organe: tractul gastrointestinal, sistemul nervos central, sistemul osteoarticular, pielea, ficatul, sistemul reproducător.

Glutenul este întâlnit nu numai în preparatele alimentare, dar și în medicamente, suplimente nutriționale sau produse cosmetice, ceea ce impune o atenție sporită din partea celiacilor în evaluarea produselor pe care le cumpără pentru uzul cotidian.

Informatii analize

Consumul de gluten de către persoanele intolerante duce la apariția de leziuni la nivelul intestinului subțire, condiție numită enteropatie glutenică. Multă vreme boala celiacă a fost definită ca o afectare a intestinului subțire indusă de gluten, însă actualmente ea este privită ca o boală sistemică, care afectează mai multe sisteme și organe: tractul gastrointestinal, sistemul nervos central, sistemul osteoarticular, pielea, ficatul, sistemul reproducător.

Glutenul este întâlnit nu numai în preparatele alimentare, dar și în medicamente, suplimente nutriționale sau produse cosmetice, ceea ce impune o atenție sporită din partea celiacilor în evaluarea produselor pe care le cumpără pentru uzul cotidian.

Consumul de gluten de către persoanele intolerante duce la apariția de leziuni la nivelul intestinului subțire, condiție numită enteropatie glutenică. Multă vreme boala celiacă a fost definită ca o afectare a intestinului subțire indusă de gluten, însă actualmente ea este privită ca o boală sistemică, care afectează mai multe sisteme și organe: tractul gastrointestinal, sistemul nervos central, sistemul osteoarticular, pielea, ficatul, sistemul reproducător.

Glutenul este întâlnit nu numai în preparatele alimentare, dar și în medicamente, suplimente nutriționale sau produse cosmetice, ceea ce impune o atenție sporită din partea celiacilor în evaluarea produselor pe care le cumpără pentru uzul cotidian.

Registru și contact

Consumul de gluten de către persoanele intolerante duce la apariția de leziuni la nivelul intestinului subțire, condiție numită enteropatie glutenică. Multă vreme boala celiacă a fost definită ca o afectare a intestinului subțire indusă de gluten, însă actualmente ea este privită ca o boală sistemică, care afectează mai multe sisteme și organe: tractul gastrointestinal, sistemul nervos central, sistemul osteoarticular, pielea, ficatul, sistemul reproducător.

Glutenul este întâlnit nu numai în preparatele alimentare, dar și în medicamente, suplimente nutriționale sau produse cosmetice, ceea ce impune o atenție sporită din partea celiacilor în evaluarea produselor pe care le cumpără pentru uzul cotidian.

Consumul de gluten de către persoanele intolerante duce la apariția de leziuni la nivelul intestinului subțire, condiție numită enteropatie glutenică. Multă vreme boala celiacă a fost definită ca o afectare a intestinului subțire indusă de gluten, însă actualmente ea este privită ca o boală sistemică, care afectează mai multe sisteme și organe: tractul gastrointestinal, sistemul nervos central, sistemul osteoarticular, pielea, ficatul, sistemul reproducător.

Glutenul este întâlnit nu numai în preparatele alimentare, dar și în medicamente, suplimente nutriționale sau produse cosmetice, ceea ce impune o atenție sporită din partea celiacilor în evaluarea produselor pe care le cumpără pentru uzul cotidian.

Programul Național de Management pentru boala celiacă

Consumul de gluten de către persoanele intolerante duce la apariția de leziuni la nivelul intestinului subțire, condiție numită enteropatie glutenică. Multă vreme boala celiacă a fost definită ca o afectare a intestinului subțire indusă de gluten, însă actualmente ea este privită ca o boală sistemică, care afectează mai multe sisteme și organe: tractul gastrointestinal, sistemul nervos central, sistemul osteoarticular, pielea, ficatul, sistemul reproducător.

Glutenul este întâlnit nu numai în preparatele alimentare, dar și în medicamente, suplimente nutriționale sau produse cosmetice, ceea ce impune o atenție sporită din partea celiacilor în evaluarea produselor pe care le cumpără pentru uzul cotidian.

Consumul de gluten de către persoanele intolerante duce la apariția de leziuni la nivelul intestinului subțire, condiție numită enteropatie glutenică. Multă vreme boala celiacă a fost definită ca o afectare a intestinului subțire indusă de gluten, însă actualmente ea este privită ca o boală sistemică, care afectează mai multe sisteme și organe: tractul gastrointestinal, sistemul nervos central, sistemul osteoarticular, pielea, ficatul, sistemul reproducător.

Glutenul este întâlnit nu numai în preparatele alimentare, dar și în medicamente, suplimente nutriționale sau produse cosmetice, ceea ce impune o atenție sporită din partea celiacilor în evaluarea produselor pe care le cumpără pentru uzul cotidian.